Ja, een webshop…

Ja, onze website heeft ook een webshop. Wij laten graag iedereen meegenieten van onze passie en delen deze graag. Echter, wij voelen dat wij een voorbeeldfunctie hebben in het terugdringen van de extreme gevolgen van de klimaatveranderingen. Het zou hypocriet van ons zijn wanneer wij jullie de ‘vandaag besteld en morgen, maar liefst nog eerder, in huis’-cultuur garanderen. Dat doen wij dan ook niet. Wij combineren de kilometers die we maken met bezoekjes aan kennisbijeenkomsten en kwekers. Daarom nemen we na bestelling contact met je op om te overleggen over de bezorging van je aankoop.

1. Planten zuiveren de lucht

….

2. Ze maken je blij

Een groot brits onderzoek wees uit dat mensen in een groene omgeving (omringd door veel planten, bomen, tuinen en parken) wonen, gelukkiger zijn dan personen die niet in zo’n omgeving wonen.

 

3. Planten zijn goed voor je afweersysteem

We leven in een hectische wereld en de ontwikkelingen zijn nog nooit eerder zo snel gegaan. Er wordt veel van ons verwacht en wij zijn de hele dag online: iets dat veel stress met zich mee kan brengen. En stress is nou niet bepaald goed voor je lichaam: mentale en/of lichamelijke uitputting zorgen voor tal van klachten. Planten werken stress verlagend (verlaagt onder meer je bloeddruk en je cortisolgehalte). Daarnaast nemen planten het natuurlijk gevoel mee naar binnen en dit brengt ‘phytoncides’ voort in de lucht: stofjes waar je lichaam blij van wordt.

 

4. Ze geven een gigantische boost an je productiviteit

Je krijgt energie van planten om je heen. Zin om wat te doen: iets leuks, het huishouden. Planten om je heen geven je het gevoel dat je alles aan kan. Op kantoren is dit vaak onderzocht en schijnt dat werknemers wel 15% productiever zijn wanneer er een paar kamerplanten in de werkruimte werden geplaatst.

 

5. Je wordt eens socialer mens

Mensen die omringt worden door planten, vinden de mensen om hun heen vaak liever.

Planten

Accesoires